08-09-2015

Roadshow: Nieuwe CAO voor het Uitgeverijbedrijf, Den Haag

08-09-2015, 14.00 - 17.00 uur

Sdu Uitgevers, Den Haag

Organisator: NUV Academy

De nieuwe cao is een feit!

Op 6 juli 2015 bereikten werkgevers en werknemers een akkoord over de nieuwe CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Deze vervangt zes bestaande cao’s binnen de uitgeverijsector. Vooruitlopend op instemming van de achterbannen met het onderhandelingsresultaat en in vervolg op de druk bezochte roadshows ‘De nieuwe CAO voor het Uitgeverijbedrijf: oriëntatie op inhoud en transitie’ eind 2014, organiseert NUV Academy nu een tweede editie roadshows:

Nieuwe CAO voor het Uitgeverijbedrijf

Implementatie & ondersteuning

Grenzen vervagen in de digitale cyclische en crossmediale uitgeefpraktijk: tussen mediaproducten, tussen mediagebruik, tussen consument en professional, tussen werkprocessen en functies. Medewerkers hebben te maken met andere en wisselende eisen, rollen en competenties. De CAO voor het Uitgeverijbedrijf speelt een centrale rol in het digitale uitgeeftijdperk. NUV Academy komt naar u toe om de implementatie per 1 juli 2015 van de CAO voor het Uitgeverijbedrijf in uw organisatie te ondersteunen. Per bedrijf kunnen werkgevers en medewerkers vanaf 2015, als zij dat willen, binnen dat cao-raamwerk op maat gesneden arbeidsvoorwaarden afspreken.

Meld u nu aan

Datum: dinsdag 8 september 2015
Locatie: Sdu Uitgevers, Den Haag
Parkeren: parkeren kan alleen in de omgeving

Voor wie? Deze roadshows zijn van belang voor directies, HR-managers, leidinggevenden, ondernemingsraadsleden en hun stakeholders. Deelname vanuit NUV-lidbedrijven is gratis; deelnemers uit niet-lidbedrijven betalen € 125,- per deelnemer. 

sprekers-4

 

PROGRAMMA

14.00     Ontvangst en registratie deelnemers

14.15     CAO voor het Uitgeverijbedrijf: Context & Impact voor werkgever en werknemer door Ruud Schets, interim-directeur van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) en de Werkgeversvereniging Uitgeverijbedrijf (WU)/vaksecretaris sociaal beleid NUV.

Inleidend wordt kort de context van de nieuwe cao gepresenteerd waarna Ruud uitgebreid zal ingaan op de invoering, implementatie en consequenties van de nieuwe cao voor uw organisatie. Daarnaast zal hij stilstaan bij de ondersteuning van leden door NUV en WU.

14.00     Implementatie van het PKB: Persoonlijk Keuzebudget door Job van Heck, ‎Iselect.

De nieuwe cao introduceert het Persoonlijk Keuzebudget (PKB). Werknemers stellen op maat een deel van hun arbeidsvoorwaarden samen. De invoering van het PKB wordt instrumenteel ondersteund door het cao-portaal en de PKB-applicatie voor het maken van PKB-keuzes door medewerkers. Job demonstreert hoe het PKB en de bedrijfseigen regelingen en bijbehorende administraties door de PKB-applicatie worden ondersteund. Ook krijgen de deelnemers inzicht in de centrale ondersteuning van het PKB door het Bedrijfstakbureau (BTB) én in wat hun organisatie aanvullend moet regelen.

15.45     Pauze

16.00     Introductie Werkmeeting App door Johann Freese, ‎directeur Workforce Holland.

In opdracht van het BTB werd een netwerkapplicatie ontwikkeld. Inmiddels zijn daar de eerste ervaringen mee opgedaan. Johann introduceert de netwerkapplicatie die de medewerkers in uitgeefmediabedrijven ondersteunt bij het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van hun professionele netwerk. Door netwerkvaardigheden te trainen zijn medewerkers beter toegerust om hun concurrentiepositie op de arbeidsmarkt aan te scherpen.

16.45     Vragen, antwoorden en discussie

17.00     Napraten met een drankje en een hapje

Inschrijven & informatie

Klik hier om in te schrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Wit of Marianna Beets, telefoon 020 – 430 91 50.

sluiten