26 juni 2017: De kracht van data (V) - Privacy, de AVG en data governance

Vorig artikel Volgend artikel
20-04-2017

De kracht van data (V)Logo NUV Academy met pinguins, nieuw

Privacy, de AVG en data governance

In mei 2018 zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen. Organisaties die op grote schaal persoonsgegevens verwerken, zijn vanaf dan verplicht een privacy-administratie te voeren, een data protection officer aan te stellen en datalekken te melden.

De EU-richtlijn waaraan organisaties dienen te voldoen in mei 2018 stelt hoge eisen en betreft complexe materie. Daarom moeten uitgeefmediabedrijven nú starten om op tijd klaar te zijn bij de invoering ervan en beginnen met het voeren van een data governance beleid. Maar met een policy alleen ben je er niet. Die moet ook worden vertaald naar en ingebed worden in taakuitvoering, bevoegdheden, functies, werkprocessen en de systemen in je bedrijf.

Goede data governance kan echter door uitgevers ook worden aangewend als unique selling point. Hoe heeft NRC dit aangepakt? En hoe kan slim en professioneel omgaan met het verzamelen en verwerken van data leiden tot een klantgerichte bedrijfsstrategie?

PRAKTISCH

  • Voor wie? Directies, management, uitgevers, marketingmanagers, productmanagers, database marketeers, (hoofd)redacteuren en juristen
  • Wanneer? Maandag 26 juni 2017, 13.30-17.00 uur
  • Waar? Nederlands Uitgeversverbond (NUV), Hogehilweg 6, Amsterdam
  • Kosten?* Gratis voor MMA- en MVW-leden*; NUV-leden betalen € 175,-*; niet-leden betalen € 350,-*. Prijzen excl. btw.

Meld je direct aan

PROGRAMMA

Het programma is nog in ontwikkeling. Zodra het volledige programma bekend is, ontvang je dat per e-mail.

INFORMATIE

Voor meer informatie neem je contact op met Linda Wit, telefoon 020 – 430 91 65.

Inschrijfformulier

*Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Na deelname ontvang je van ons een factuur. Het is altijd mogelijk om een vervangende collega in jouw plaats te laten deelnemen indien je ons hierover informeert. Je kunt je zonder kosten afmelden tot 10 werkdagen voor de bijeenkomst. Bij afmelding 6 t/m 9 werkdagen voor de bijeenkomst wordt 75% en bij afmelding 0 t/m 5 werkdagen wordt 100% in rekening gebracht. Voor MMA- en MVW-leden vervalt bij afmelding binnen 5 werkdagen de korting van € 175,-. Dit bedrag wordt dan alsnog in rekening gebracht.

Voor werkgevers zijn deze zakelijke scholingskosten fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren zijn scholingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarbij geldt een drempelbedrag van € 250,-.

 

sluiten