Digitale wegwijzer voor trainingen en cursussen, opleidingen en stageplaatsen

Vorig artikel Volgend artikel
21-02-2013

Hier vindt u de digitale wegwijzer voor trainingen en cursussen, opleidingen en stageplaatsen op het gebied van media, creatie en communicatie.

Het NUV is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met het Platform Media Stages. Hierbij zijn ook de journalistieke opleidingen, NDP Nieuwsmedia, de NVJ en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren aangesloten. Het platform houdt zich vooral bezig met de afstemming tussen de wensen en behoeften van het beroepenveld (de redacties) enerzijds en het aanbod van de journalistieke opleidingen anderzijds. Om deze afstemming te bewerkstelligen, organiseert het platform één keer per jaar of per twee jaar een rondetafelconferentie . Deze bijeenkomsten zijn beter bekend als de Nyenrode-bijeenkomsten.

Nieuwsgierig naar de digitale wegwijzer? Klik dan even op de volgende links:

Trainingen en cursussen

Naast het reguliere opleidingsaanbod worden er trainingen, cursussen en korte opleidingen gegeven op het gebied van media, creatie en communicatie. Het gaat daarbij meestal om kennis of vaardigheden die belangrijk zijn voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij trainingsinstituten vindt u een overzicht van de aanbieders die zich richten op deze markt.

Opleidingen

Onder instituten staat een overzicht van scholen met studierichtingen op het gebied van media, creatie en communicatie. Het gaat om Universiteiten, Hogescholen en scholen voor Middelbaar Beroepsonderwijs. Per instituut is algemene informatie en een overzicht van de mediaspecifieke opleidingen te vinden. Op het gebied van media, creatie en communicatie bestaat een groot aanbod aan opleidingen. Variërend van Communicatie en Multimedia Design tot Journalistiek, Mediamanagement of Evenementenorganisatie. Een overzicht met opleidingen van MBO tot masterniveau op het gebied van media, creatie en communicatie is hier te vinden.

Stageplaatsen

Wilt u als werkgever een stagevacature plaatsen neem dan contact op met Mediastages. Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen ze in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies. Als kleine organisatie bieden ze laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 100 mediabedrijven. Het doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media.

sluiten