Kijk bij arbeidsverzuim kritisch naar ‘wat helpt’ in plaats van ‘wat moet’

Vorig artikel Volgend artikel
03-02-2015

Verzuim en inzetbaarheid bekijken we vaak vanuit het perspectief van HR en in het HR-taalgebruik. Veel aandacht gaat uit naar ‘wat moet’ volgens de Wet Verbetering Poortwachter, met als gevolg veel nadruk op het braaf volgen van allerlei procedures en lange re-integratieprocessen. Sinds kort is het ook mogelijk met een ‘lean’ bril naar deze materie te kijken. Mogelijk past u Lean al toe in uw bedrijfsproces. Dat helpt u nieuwe mogelijkheden te ontdekken om te demedicaliseren en verspilling van inzetbaarheid te voorkomen. U kiest dan voor ‘wat helpt’ door in het re-integratieproces waardetoevoeging centraal te stellen. Alles wat geen waarde toevoegt, laat u weg. Dat bespaart kosten en levert uw medewerkers bovendien betere en effectievere ondersteuning in hun re-integratieproces.

Op donderdag 12 februari a.s. van 13.00 uur tot 16.30 uur vindt in Spectra Facilities, Oudlaan 4 in Utrecht een kennismakingsworkshop ‘Lean in verzuim’ plaats voor iedereen die snel wil uitzoeken of deze methode bij hem of haar past. Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in enkele toepassingen in de praktijk van verzuim en re-integratie. U gaat deze middag al direct aan de slag en neemt gegarandeerd direct praktijkervaringen mee naar huis.

Deze kennismakingsworkshop kost 450 euro exclusief btw per persoon en wordt verzorgd door DEXIS Arbeid en Evident. Aanmelden kan bij gaston.dollevoet@dexisarbeid.nl. U ontvangt dan tevens het whitepaper ‘Denk eens lean over verzuim’.

sluiten