Subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Vorig artikel Volgend artikel
25-08-2014

Voor uitgeverijen die met duurzame inzetbaarheid aan de slag willen, ligt er vanaf 15 oktober 2014 een kans om dit met subsidie te realiseren. Het ministerie van Sociale Zaken maakt vanaf die datum 22 miljoen euro vrij voor projecten om werknemers gezonder en langer aan het werk te houden.

Door de stijgende pensioenleeftijd en de vergrijzende beroepsbevolking is duurzame inzetbaarheid van medewerkers een urgent thema. Bedrijven die maatregelen nemen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen kunnen voor de subsidie in aanmerking komen. Ook initiatieven om de interne en externe mobiliteit te bevorderen, zodat medewerkers aantrekkelijk kunnen blijven voor de organisatie en de arbeidsmarkt, behoren hiertoe. Net als onderzoeken om medewerkers actief te betrekken bij de verbetering van de organisatie van het werk.

Bedrijven kunnen 50 procent subsidie ontvangen voor projecten van maximaal 20.000 euro. Aanvragen kan tussen 15 oktober en 7 november 2014. Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van het Agentschap SZW. Voor vragen over de regeling of ondersteuning bij uw project kunt u ook contact opnemen met Gezond Uitgeven! via telefoonnummer 020 – 430 91 87 of via een e-mail.

sluiten